Dzisiaj krótko i na temat. Coś małego, szybkiego i sezonowego. Idealne na niewielka przekąskę i nie wymaga dużo pracy. Dziś zdecydowanie wygrało zmęczenie po całym tygodniu, więc takie male danie z kieliszkiem dobrego wina...bezcenne:)
Grillowane gruszki z serem pleśniowym z żurawinowym octem balsamicznym
2 gruszki
4 łyżeczki sera z niebieską pleśnią
2 łyżeczki żurawinowego octu balsamicznego (ewentualnie płynnego miodu)
2 gałązki świeżego tymianku
1 łyżka oliwy
Gruszki kroimy na pół. Łyżeczką wydrążamy gniazda nasienne. Na patelni grillowej rozgrzewamy oliwę i układamy gruszki miąższem do spodu. Smażymy około 5 minut, aż pojawią się charakterystyczne prążki. Usmażone gruszki wypełniamy serem, posypujemy tymiankiem i skrapiamy żurawinowym octem balsamicznym lub miodem. I gotowe.
Smacznego
Magduśka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz