W tym roku figi to mój faworyt. Do tej pory nie było nam po drodze :) Raz jeden w życiu jadłam figi, ale wówczas były to zielone figi zrywane prosto z drzewa. To jednak zupełnie inna sprawa niż eksperymentowanie z różnymi połączeniami smaków. Dziś znowu propozycja dla tych, którzy nie mają zbyt wiele czasu. Idealna na zdrowe, jesienne śniadanko.
Grzanki z serkiem kozim i figami
Potrzebujemy dobry chleb, 1-2 fioletowe, dojrzałe figi, opakowanie serka koziego do smarowania, 1-2 łyżeczki miodu, łyżka oliwy.
Kromki chleba możemy skropić oliwą i opiec w piekarniku lub w tosterze. Podpieczone pajdy chleba smarujemy serkiem i układamy plasterki fig. Wszystko polewamy miodem. Po prostu pyszności.
Smacznego
Magduśka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz