Milo jest obdarować kochaną osobę własnoręcznie przygotowanym upominkiem, a gdy można go jeszcze schrupać...Proponuje Wam przygotowanie własnych czekoladek. Są bardzo szybkie i łatwe do przygotowania i sprawią wielką przyjemność obdarowanemu.
Biała czekolada z żurawiną
2 tabliczki białej czekolady
2 garści suszonej żurawiny
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (stawiamy miskę nad garnkiem z gotująca się wodą), cały czas mieszamy do rozpuszczenia czekolady. Zdejmujemy z ognia i dodajemy żurawiny (tak naprawdę ilość wedle uznania). Czekoladę wlewamy do foremek (to jakie wybierzecie zależy od waszej inwencji twórczej). Można użyć płaskiej blaszki, a zastygłą czekoladę pokroić na kawałki lub użyć małych foremek do babeczek lub jeśli ktoś ma, specjalnych foremek do czekoladek. Po ostygnięciu gotowe czekoladki pakujemy w celofanowe torebeczki, zawiązujemy wstążką i gotowe.
Smacznego,
Magduśka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz